zondag, juni 16, 2024

Onze Vereniging

Voor de leden die al in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma wordt er in een tweejaarlijkse cyclus alle lesstof herhaald, zodat hun kennis up-to-date blijft.
Met deze kennis kunnen leden die zich beschikbaar stellen als hulpverlener bij een van de georganiseerde evenementen in onze kerkdorpen Heeswijk, Dinther en Loosbroek. Een goede kans dat u ze daar wel eens tegen bent gekomen.

In 1939 is EHBO Vereniging St. Raphael opgericht.

Momenteel zijn ruim 125 actieve leden in het bezit van een geldig EHBO-diploma, dat is uitgegeven door het Oranje Kruis.
Naast het EHBO-diploma hebben de door ons opgeleide leden een reanimatie opleiding gehad en zijn zij getraind in het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator).

Ieder jaar start er bij voldoende aanmeldingen een nieuwe EHBO-cursus.

Hierbij komt een breed scala onderwerpen aan bod zoals:

*     Kennis van het menselijk lichaam

*     Verband en hulpmiddelen leer

*     Vitale functies

*     Stoornissen in bewustzijn en ademhaling

*     Ernstig uitwendig bloedverlies

*     Shock

*     Etc.

Bij ons is iedereen welkom die zich wil verdiepen in EHBO; mensen die aan hun Bedrijfshulpverlener (BHV) meer diepgang willen geven, mensen die beroepsmatig een EHBO-diploma nodig hebben, maar ook diegene die zich via EHBO bij een vereniging willen aansluiten en ouders van (kleine) kinderen die graag willen weten wat ze kunnen doen bij een ongeluk(je).

Wij hopen u dan ook ooit te kunnen helpen; bij het opleiden tot gediplomeerd EHBO’er, bij het verlenen van eerste hulp of als hulpverlener op een door u georganiseerd evenement.

Bekijk hier het handboek van onze vereniging

Bekijk hier onze gegevens omtrend de AVG – wetgeving

Bekijk hier de leden van het bestuur

Bekijk hier onze tarieven

Met vriendelijke groet,

Het bestuur