zaterdag, juni 15, 2024

Welkom

Al 80 JAAR 1939-2019

Waarom EHBO?

In ons land zijn er heel wat mensen die een EHBO-diploma hebben.

Krijg je ergens een ongeluk, op het werk, tijdens het sporten, in het verkeer of gewoon in huis, dan voelt het vertrouwd dat er iemand is die weet wat te doen.

Het is op zo’n moment de taak van een EHBO’er om er in zo korte mogelijke tijd achter te komen of de toestand van het slachtoffer levensbedreigend is. Dit zo snel mogelijk door te geven aan deskundige instanties en maatregelen te nemen om de tijd tussen ongeluk en komst van deskundige hulp zo goed mogelijk te overbruggen.

Meestal zullen deze maatregelen bestaan uit het brengen van het slachtoffer in de juiste ligging, het nemen van maatregelen om de luchtweg vrij te maken en de bloedsomloop in stand te houden. Indien er van een hartstilstand sprake is begint men met reanimeren en evt. later het aansluiten van een AED.

Het blijkt dat heel wat leken zich geremd voelen om EHBO te leren, omdat ze vinden dat ze incompetent zijn deze hulp te verlenen. Ze denken dat ze in bepaalde situaties de verkeerde dingen zullen doen. Maar door goed onderwijs en praktijktrainingen kan dit worden voorkomen. Tijden de Basis EHBO cursus krijgt U theorie en praktijk met voldoende hulpmiddelen. Ook bekijkt men per  persoon waar deze in de praktijk zo bang voor is om hulp te verlenen. De vereniging werkt ook met LOTUIS-slachtoffers om de EHBO vaardigheden goed onder de knie te krijgen.

Na het behalen van uw EHBO diploma bent u een volwaardige EHBO-er en durft en kunt u ieder slachtoffer tegemoet treden.
Doordat wij veel herhalingslessen aanbieden blijft u ook in de toekomst een goede EHBO-er en bieden wij lessen aan met veel diepgang.